Med

Med je přírodní sladidlo produkované včelami z nektaru květů. Jeho chuť, barva a textura mohou značně lišit v závislosti na druhu rostlin, ze kterých byl nektar získán. Existují různé typy medu, jako je květový, lipový, akátový, lesní či pohankový, přičemž každý má své specifické vlastnosti a aroma.

Med je ceněn nejen pro svou sladkou chuť, ale také pro své zdravotní přínosy. Obsahuje vitamíny, minerály, antioxidanty a enzymy, které podporují imunitní systém a mají protizánětlivé účinky. Používá se jako přírodní lék při nachlazení, bolestech v krku nebo jako přísada do kosmetických produktů.

Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem

Cena

2201499
12201499
Návrh bez názvu 13
220 Kč

Původ: ČR, oblast podhůří Hrubého Jeseníku Snůškové zdroje: med z květů (lesní malina, lesní ostružina, lípa)

MED KVETOVY LESNI 700G
Návrh bez názvu 11
220 Kč

Původ: ČR, oblast pohůří Hrubého Jeseníku Snůškové zdroje: med z jarních květů. Med je dále upravován specifickou technologií – pastováním (pravidelným promícháváním...

MED KVETOVY PASTOVANY 700G
Návrh bez názvu 12
220 Kč

Původ: ČR, oblast podhůří Hrubého Jeseníku Snůškové zdroje: med z květů (třešeň ptačí, pampeliška, javor, hloh, kaštan)

MED KVETOVY 700G
hr 7D1 1898
1 499 Kč

Původ: ČR, oblast podhůří Hrubého Jeseníku Snůškové zdroje: med z květů (lesní malina, lesní ostružina, lípa)

MED KVETOVY LESNI RETRO BALENI 4980G
hr 7D1 1896 1
1 499 Kč

Původ: ČR, oblast podhůří Hrubého Jeseníku Snůškové zdroje: med z květů (třešeň ptačí, pampeliška, javor, hloh, kaštan)

MED KVETOVY RETRO BALENI 4980G

Med je také oblíbený ve vaření a pečení, kde slouží jako sladidlo a přísada do různých pokrmů, jako jsou dezerty, marinády, omáčky nebo nápoje. Jeho přírodní sladkost a bohatá chuť jej činí vhodným pro různé kulinářské aplikace, od tradiční kuchyně po moderní gastronomii.