Hruškové víno - Hrušňák 0,75l
Nostalgická chuť hrušek z babiččiny zahrádky
- Ovocné polosladké víno z tak akorát zralých hruštiček
- Sladké, výrazné, hravé - ideální chuť k sýrům, těstovinám i rybám
- Jak popíjet: vychlazené, jako punč, v míchaném koktejlu a nebo s ním vařte a pečte
O Hrušňáku
Jakmile odšpuntujete láhev, vyvalí se na vás lahodná vůně hrušek. První lok vám možná bude připomínat klasické bílé víno, ale jakmile se chuť rozvine, nebude pochyb o tom, že máte pusu plnou hrušek. A než se nadějete, budete na dně láhve a totálně se do Hrušňáku zamilujete jako my.
Jak pít hruškové víno
Hrušňák pijte jednoduše dle libosti. Nejvíc si ho vychutnáte, když bude parádně vychlazený. V lednici mu proto dejte pár hodin.
Hrušňák je skvělý jako aperitiv na přípitek i jako digestiv na trávení po obídku. Dostanete-li chuť na sladké, neběhejte do nejbližší večerky pro čokoládu. Hrušky v sobě mají hodně fruktózy, a tak stačí sklenka Hrušňáku, která mlsnou zažene. Druhý den po otevření se rozvine sladkost Hrušňáku naplno, takže bude ještě sladší. Bude-li to na vás už moc, přidejte kostku ledu nebo sodu.
Jakmile klesnou teploty na neúnosnou hodnotu, Hrušňák svařte a užijte si jeho plně rozvinuté chutě i vůně. Vrátí se vám vzpomínky na teplejší dny. A jak ho co nejlépe svařit? Ohřejte ho na +-60 stupňů Celsia (až začne pěnit, nesmí se vařit!) a máte dokonalý svařák. Nepřidávejte ani skořici ani hřebíček, chuť by nepříjemně kopala. Cukr by, vzhledem k tomu, kolik je v hruškách fruktózy, udělal z Hrušňáku nepitelný patok.
Balení, skladování a trvanlivost
Toto víno doporučujeme skladovat v chladu a temnu – přímé slunce mu nesvědčí. Doba skladování je 12 měsíců od data doručení. Otevřená láhev vydrží v lednici i několik dní, ale po otevření doporučujeme vypít co nejdříve, abyste se neošidili o všechny ty skvělé chutě a vůně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.