Borůvkové víno - Borůvčák 0,75l
Sladké, jako čerstvě utržené borůvky
- Ovocné polosladké z lesních borůvek
- Chutná přesně jako v lese natrhané borůvky, krásně sladký, voňavý, návykový
- Jak popíjet: vychlazený i nevychlazený, jako svařák
O Borůvčáku
Borůvčák je mok naší vlastní receptury, který vyrábíme z lesních borůvek, jež před kvašením prošly mrazem (jsou tzv. lyofilizované). Díky tomu má Borůvčák vyšší cukernatost i výraznější chuť a chutná jako kdybyste trhali bobulky přímo z keře. Borůvčák dobře píše právě díky vyšší cukernatosti, a tak ho doporučujeme spíše popíjet, než lejt jako limču.
Jak pít borůvkové víno
Borůvčák pijte jednoduše dle libosti. Buď ho můžete sosat celý večer nebo na chuť po deckách několik dní. A s tejně jako červené víno ani Borůvčák nepotřebuje lednici. Stačí ho skladovat při pokojové teplotě. S pár kostkami ledu ale příjemně osvěží.
V zimě nedáme dopustit na jeho svařenou verzi. Borůvčák ohřejte na +-60 stupňů Celsia (až začne pěnit, nesmí se vařit!) a máte dokonalý svařák. Hlavně žádnou skořici ani hřebíček, chuť by byla velmi nevyvážená!
Borůvkový mok skvěle doplňuje chuť červených mas (zejména steaků), sýrů ementálského typu, ryb, smažených řízků a tvarohových koláčů. Borůvčák doslova vygraduje vaši večeři k dokonalosti.
Balení, skladování a trvanlivost
Toto víno doporučujeme skladovat v chladu a temnu – přímé slunce mu nesvědčí. Doba skladování je 12 měsíců od data doručení. Otevřená láhev vydrží v lednici i několik dní, ale po otevření doporučujeme vypít co nejdříve, abyste se neošidili o všechny ty skvělé chutě a vůně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.